Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Трахана със зрял фасул

Трахана със зрял фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Трахана със зрял фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"От златната книга на най-добрите рецепти от Българската кухня избрахме именно тази - за трахана със зрял фасул!"

Необходими Продукти

  • трахана - царевична 200 г
  • зрял фасул - шарен 200 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата трахана се залива със студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Почистеният и измит фасул също се залива със студена вода и се вари около половин час. Тази вода, оцветена при варенето на фасула в тъмнокафяво, се отлива.

Фасулът се залива с топла вода и малко мазнина и се вари до омекване, след което се смесва с траханата. Ястието се посолява и се доварява.

Накрая се прибавя запръжка от останалата мазнина, ситно нарязания лук и червения пипер.

След няколко минути ястието се отстранява от огъня и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: