Трахана със зрял фасул

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
22/09/2016
"От златната книга на най-добрите рецепти от Българската кухня избрахме именно тази - за трахана със зрял фасул!"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 766
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • трахана - царевична 200 г
  • зрял фасул - шарен 200 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата трахана се залива със студена вода и се вари на тих огън до омекване.

Почистеният и измит фасул също се залива със студена вода и се вари около половин час. Тази вода, оцветена при варенето на фасула в тъмнокафяво, се отлива.

Фасулът се залива с топла вода и малко мазнина и се вари до омекване, след което се смесва с траханата. Ястието се посолява и се доварява.

Накрая се прибавя запръжка от останалата мазнина, ситно нарязания лук и червения пипер.

След няколко минути ястието се отстранява от огъня и се поднася.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар