Начин на приготвяне
Ябълките, почистени и нарязани на полумесеци, се слагат в микровълнова фурна за 5 мин. След това се намачкват с вилица.
Към тях се прибавят останалите съставки за блата.
Пече се тънък блат за около 15-20 мин. на предварително загрята фурна на 200 градуса, който може да се разстели като правоъгълник или квадрат.
След като изстине, се реже на 4 еднакви парчета.
За крема се смесват скир/извара с меда и подсладителя.
В подходяща по-голяма чиния или друга посуда се слага едно парче от блата и се маже с крем, и така се редуват, като най-отгоре се завършва с крем.
Поръсва се с настъргания шоколад и се оставя за 3-4 часа в хладилник.
Плодовата торта е за 6БПВМ по Зоната.
Получава се много вкусен зимен сладкиш.
Тортата с ябълки по Зоната е готова.