Торта с ябълки по Зоната

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768106001
Торта с ябълки по Зоната
Снимка: Златина Желязкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Много вкусен и диетичен зимен сладкиш"

Необходими Продукти

  • За блата
  • ябълки - 300 г (почистени и обелени)
  • овесени трици - 28 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л. (2%)
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • орехи - 6 бр.
  • канела
  • ванилия
  • За крема
  • скир - 325 г
  • мед - 12 г
  • подсладител - по желание ( еритрол, стевия)
  • черен шоколад - 19. г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките, почистени и нарязани на полумесеци, се слагат в микровълнова фурна за 5 мин. След това се намачкват с вилица.

Към тях се прибавят останалите съставки за блата.

Пече се тънък блат за около 15-20 мин. на предварително загрята фурна на 200 градуса, който може да се разстели като правоъгълник или квадрат.

След като изстине, се реже на 4 еднакви парчета.

За крема се смесват скир/извара с меда и подсладителя.

В подходяща по-голяма чиния или друга посуда се слага едно парче от блата и се маже с крем, и така се редуват, като най-отгоре се завършва с крем.

Поръсва се с настъргания шоколад и се оставя за 3-4 часа в хладилник.

Плодовата торта е за 6БПВМ по Зоната.

Получава се много вкусен зимен сладкиш.

Тортата с ябълки по Зоната е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: