Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с брашно от лимец по Зоната

Соленки с брашно от лимец по Зоната

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116001
Соленки с брашно от лимец по Зоната
Снимка: Златина Желязкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Една бърза и лесна рецепта за любимите зонови соленки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • цедено мляко - 200 г
  • сирене - 140 г
  • кашкавал - 56 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лимецово брашно - 112 г
  • овесени трици - 38 г
  • сусам
  • маково семе
  • ленено семе
  • ким - семената общо са 21 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се разбъркват, като се оставя 1/3 от семената за поръсване.

Правят се топчета или друга форма по избор, като излизат около 20 на брой.

Поръсват се с останалите семена и са готови за печене.

Соленките се пекат в тава с хартия за печене на предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.

Рецептата е за 10 БПВМ.

Соленките с брашно от лимец по Зоната са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: