Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Овесени соленки с двузърнест лимец и пълнозърнесто брашно

Овесени соленки с двузърнест лимец и пълнозърнесто брашно

Овесени соленки с двузърнест лимец и пълнозърнесто брашно
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Защо са ви някакви си солети, когато може да си приготвите суперполезни овесени соленки, които да похапвате през целия ден?"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 250 г
  • лимец - 1 ч.ч. брашно (двузърнесто)
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч. (при необходимост добавете още)
  • яйца - 1 бр.
  • маргарин - 3 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно. Добавете овесените ядки и сусама.

Направете кладенче - чукнете яйцето, добавете киселото мляко със содата, солта и маргарина.

Замесете тесто /готово е, когато тестото спре да ви лепне по ръцете/.

Разточете на тънки листи. Нарежете правоъгълничета или изрежете с помощта на форма кръгчета.

Изпечете соленките в тава, застлана с домакинска хартия, в загрята фурна.

Овесените соленки с двузърнест лимец и пълнозърнесто брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: