Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запечено кисело зеле с джумерки и ориз

Запечено кисело зеле с джумерки и ориз

Запечено кисело зеле с джумерки и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Зимно селско ястие, което ни припомня позабравените български вкусове"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голямо
  • джумерки - 500 г
  • ориз - 150 г
  • сок от кисели краставички - 200 мл
  • сол - 1.5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме джумерките и зелето, без да добавяме мазнина (джумерките ще си пуснат), за 15-20 минутки.

Добавяме солта, подправките и ориза, и запържваме за още минутка-две.

Изсипваме в тава, добавяме сока от краставички и доливаме с вода, която да покрие киселото зеле.

Печем на 220 градуса, горен и долен реотан, до готовност (50-60 минутки).

При нужда доливаме вода.

Запеченото кисело зеле с джумерки и ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: