Агнешки шишчета на грил

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
06/05/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 бр. агнешка плешка с кост (малка)
  • лук - 2 - 3 глави, нарязан на четвъртинки
  • чушки - 2 бр. червени, нарязани на четвъртинки
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • мащерка - 1/2 ч.л. сушена
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета. В голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна и подправките. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Прибавете кубчетата месо. Разбъркайте. Покрийте купата и я оставете в хладилника за 4-8 часа, за да може месото да поеме маринатата.

Нанижете кубчетата месо на шишче, след това сложете парче чушка, последвано от парче лук. Редувайте така, докато приготвите всичките шишчета. След това ги оставете легнали в тава и ги намажете с маринатата.

Загрейте грила и сложете шишчета да се пекат за около 10 минути. След това ги обърнете от другата страна и отново ги намажете с маринатата. Печете още 10-15 минути.

Сервирайте шишчетата веднага, след като ги свалите от барбекюто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар