Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Мариновани свински кебапчета

Мариновани свински кебапчета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Мариновани свински кебапчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12-15 бр.

Необходими Продукти

  • кимион - 1/2 ч.л. семена
  • кориандър - 1/2 ч.л. семена
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • кайма - 500 г от свинско месо
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кимиона, кориандъра и чесън и ги счукайте в хаванче. След това посолете. Прибавете червения пипер и ригана и залейте с лимонов сок и зехтин.

Сложете каймата в маринатата. Оставете го да престои така за 2 часа на студено. От сместа оформете малки кебапчета.

Загрейте грила и ги изпечете на него. Гответе 3 минути от всяка страна, като ги заливате с малка част от соса. Поръсете с малко сол и черен пипер и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: