Начин на приготвяне
За каймата:
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги разбъркваме с каймата и останалите подправки.
Оставяме каймата да отлежи 2 часа в хладилник.
От нея правим малки продълговати кебапчета, които запържваме леко в олиото.
След изпържването им ги оставяме върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
За нахута:
Нарязваме лука на ивици, морковите - на квадратчета, а скилидките чесън - на ситни парчета.
Запържваме зеленчуците в мазнината.
Прибавяме доматеното пюре, червения пипер, солта и черния пипер.
Добавяме и изпържените кебапчета.
Накрая слагаме изцедения и измит нахут и заливаме ястието с 1 ч.ч. вода.
Варим го на средно силен огън за около 20 минути.
Сервираме с пилаф по избор.