Пуешко с ориз и гъби

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пуешко с ориз и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Доста често с пуешко месо е доста по-апетитно"

Необходими Продукти

  • пуешко бутче - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - от варенето или пилешки 3 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сварих бутчето в мултикукър на програма месо. Сред това го обезкостих.

Следващата стъпка е да почистя, измия и нарежа зеленчуците, като моркова го настъргах. А гъбите почистих с четка.

Нарязаните зеленчуци смесих в тавата за печене заедно с ориза, олиото и месото, прибавих и подправките. Разбърква се добре.

Залива се с бульона и оризът на фурна се пече на 190 °C до готовност.

Много вкусно ястие е това пуешко с ориз и гъби -може и с пилешко, но с пуешко месо е супер апетитно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: