Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с лук

Пене с лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пене с лук1 / 2
23/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пене - 500 г паста
  • лук - 6 глави, нарязан
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • бяло вино - 200 мл, сухо
  • масло - 100 г
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява, след което се отцежда и се изсипва в купа.

Зехтинът и маслото се загряват в дълбок тиган. Лукът се нарязва на и се слага да се задушава, докато поомекне. Сипва се виното и се оставя да ври, докато поизври.

Долавя се бульонът, овкусява се и се оставя да къкри около 20 мин. Сервира се горещо.

Пенето се разпределя в подходящи купи, като всяка порция се залива с полученият сос. По желание може да поръсите с настърган кашкавал или любимото си сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: