Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена риба с бяло вино и гъби

Задушена риба с бяло вино и гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Задушена риба с бяло вино и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Риба и вино - това е класика, на която с удоволствие бихме се наслаждавали всеки ден"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе (мерлуза, лафер)
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • оцет - 10 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на порции. Загрейте зехтина и задушете вътре лука. След това сипете вътре малко вода така че да го покрие. Оставете го да ври за 5 минути.

Подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Залейте с оцет и бяло вино. Разполовете гъбите и ги прибавете.

Покрийте ястието с фолио и сложете ястието да се задушава на слаба фурна около 40 минути.

Сервирайте рибата, гарнирана с резенчета лимон и поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: