Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с кайма

Равиоли с кайма

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Равиоли с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Италианците имат специално отношение към храната, а след тези вкусни равиоли - и ние"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1/2 кг
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол
  • За плънката
  • кайма - 100 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти омесете гладко тесто. При необходимост може да се добавите още брашно.

От тестото се разточва кора. С гърлото на чаша изрежете кръгчета от кората. В средата на всяко кръгче поставете лъжичка от овкусената кайма и притиснете краищата с пръсти.

Оваляйте равиолите в брашното и след това ги сложете във вряща подсолена вода. Когато изплуват на повърхността, варете 2-3 минути и извадете с решетъчна лъжица.

Поднасети ги топли, гарнирани с доматен сос, подправен със счукан чесън и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка: