Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен лаврак на скара с копър

Печен лаврак на скара с копър

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печен лаврак на скара с копър2 / 2
05/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 бр., почистен
  • зехтин - 6 с.л.
  • копър - 3 с.л.
  • копър - 2 големи глави
  • бяло вино - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож направете 3-4 дълбоки разреза от двете страни на рибата. Намажете я със зехтин и овкусете със сол и черен пипер отвътре и отвън. Покрийте я и я оставете на студено, докато приготвите копъра.

Загрейте грила на средна температура. Сложете главите копър да се пекат, като преди това ги намажете от всички страни със зехтин. Гответе 4 минути от всяка страна след това ги преместете в чиния, покрийте я и я оставете на топло.

Сложете рибата на грила и печете 10-12 минути от всяка страна на средна температура. От време на време мажете рибата с малко зехтин, за да не загори. След това сложете лаврака върху главите копър и поръсете отгоре с пресен копър.

Загрейте виното в малък тиган след това го изсипете върху рибата и незабавно сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: