Салата с фарфале, рукола и домати чери

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак32
29/04/2014
"Духът на Италия се усеща във всяка съставка на тази уханна и засищаща салата "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фарфале - 350 г
  • чушки - 2 бр., зелени, почистени от семенната част, на ивички нарязана
  • чери домати - 200 г, на четвъртинки
  • рукола - 1 връзка, на ивички нарязана
  • маслини - 100 г, без костилките, на половинки
  • балсамов оцет - 1 с.л., Балсамико
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • бадеми - 30 г, запечени и счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се вари според указанията на опаковката и отцежда се. Прибавят се приготвените продукти, овкусяват се със сол и черен пипер.

За заливката: оцетът и зехтинът, солта, черният пипер и пасираният чесън се разбъркват. Салатата се залива със заливката и се поръсват с бадемите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар