Начин на приготвяне
Слагаме на котлона в дълбока тенджера прясното мляко заедно с 200 мл вода, ванилията и кокосовата захар да заврат на средна степен на котлона.
През това време в 200 мл вода разтваряме двете пакетчета нишесте.
След като започне да завира млякото прибавяме нишестето и варим до сгъстяване при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.
След готовност на крема от нишесте го дърпаме от котлона и го поставяме на плота, където ще приготвяме тортата.
В малка купичка слагаме малко прясно мляко или вода за потапяне на бисквитите. В друг съд изсипваме бисквитите, за да ни е удобно при реденето. Нарязваме банана на тънки кръгчета.
В дълбока правоъгълна или кръгла тава (или форма с падащо дъно) започваме да редим бисквитена торта, както следва :
- малко крем на дъното, за да залепнат бисквитите;
- ред натопени в мляко бисквити;
- ред крем за торта;
- ред бисквити;
- ред резени банан;
- ред крем;
- ред бисквити;
- последен ред крем;
- поръска от кексчето Барни най-отгоре.
Оставяме в хладилник да се стегне поне за 6 часа преди консумация.
Бележка: Аз ползвах кръгла тавичка с диаметър 24 см за направата на бисквитената торта с кокосовата захар.