Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с кокосова захар

Бисквитена торта с кокосова захар

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Бисквитена торта с кокосова захар
Снимка: Росица Маринова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Превърнете скучния делник в специален момент с тази импровизирана торта"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л (+ 50 мл за потапяне на бисквитите)
  • бисквити - 2 пакета по 245 г Слънце
  • вода - 400 мл
  • кокосова захар - 4 - 5 с.л.
  • нишесте - 1 пакет, малина (60 г)
  • нишесте - 1 пакет, банан (60 г)
  • ванилия - 0.2 г
  • банани - 1 бр. голям
  • кексче - 1 бр. мече Барни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона в дълбока тенджера прясното мляко заедно с 200 мл вода, ванилията и кокосовата захар да заврат на средна степен на котлона.

През това време в 200 мл вода разтваряме двете пакетчета нишесте.

След като започне да завира млякото прибавяме нишестето и варим до сгъстяване при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.

След готовност на крема от нишесте го дърпаме от котлона и го поставяме на плота, където ще приготвяме тортата.

В малка купичка слагаме малко прясно мляко или вода за потапяне на бисквитите. В друг съд изсипваме бисквитите, за да ни е удобно при реденето. Нарязваме банана на тънки кръгчета.

В дълбока правоъгълна или кръгла тава (или форма с падащо дъно) започваме да редим бисквитена торта, както следва :

- малко крем на дъното, за да залепнат бисквитите;

- ред натопени в мляко бисквити;

- ред крем за торта;

- ред бисквити;

- ред резени банан;

- ред крем;

- ред бисквити;

- последен ред крем;

- поръска от кексчето Барни най-отгоре.

Оставяме в хладилник да се стегне поне за 6 часа преди консумация.

Бележка: Аз ползвах кръгла тавичка с диаметър 24 см за направата на бисквитената торта с кокосовата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: