Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизирани круши с кокосова захар

Карамелизирани круши с кокосова захар

Карамелизирани круши с кокосова захар
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Карамел, круши, кокос - очаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • круши - 4 бр.
  • кокосова захар - 10 с.л.
  • ванилова есенция - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • канела - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и обелват, нарязват се наполовина и се изчистват от семките с малка лъжичка. Поставят се във вода с малко лимон, за да не потъмняват.

В купа се смесват 4 с.л. кокосова захар (направена на пудра захар) с ванилова есенция и 1/2 ч.ч. вода. Разбърква се добре докато се получи хомогенна смес.

В друга купа се смесват канела и 6 с.л. кокосова захар на кристали.

Маслото се разтопява на котлона в плитък и широк тиган и при умерена температура.

Вътрешната страна на крушите се поръсва със сместа от канела и се слагат с тази страна надолу в тигана. След около 5 минути се обръщат и се поливат със сместа от ванилия.

Захлупват се с капак о се оставят за още 5 мин. След това крушите се отстраняват от тигана. Останалата смес се вари докато се редуцира водата и остане гъст сироп.

Крушите се сервират в чиния, поливат се с гъстия сироп и се добавя лъжичка кисело мляко.

Карамелизираните круши с кокосова захар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: