Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби с луканка и кашкавал

Пълнени гъби с луканка и кашкавал

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Пълнени гъби с луканка и кашкавал
Снимка: Дони Ники
1 / 4
04/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Пълнени гъби с луканка и кашкавал - предястие за отличници"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • моцарела - 125 г
  • луканка - 50 г
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • За декорация
  • магданоз
  • чери домати - 9 бр.
  • маслини - 5 бр. (нарязани на шайби)
  • крема сирене - 2 с.л.
  • маруля - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нареждат в тава, всяка една се посолява и овкусява с черен пипер и зехтин.

В основата се слага нарязана плънка от пънчетата на гъбите, луканка, парченца моцарелата и настърган кашкавал.

С четка се намазва външната част на гъбите със зехтин.

Печат се на 180°C за 15-20 минути в загрята фурната, докато кашкавалът се запече.

Чери доматите се измиват, издълбават и пълнят с крема сирене с помощта на малка лъжичка. Нарязаните маслини се поставя върху домата и се бодва стрък магданоз върху сочните пълнени гъби.

Подреждат се в поднос пълнените гъби с луканка и кашкавал върху измитите и подсушени листа маруля.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: