Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с пиле и кашкавал

Пълнени гъби с пиле и кашкавал

Пълнени гъби с пиле и кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Когато предястията са толкова вкусни, алкохолът трябва да е в изобилие, а компанията - приятна"

Необходими Продукти

  • печурки - 8 бр.
  • пилешко месо - 200 г варено
  • топено сирене - 50 г
  • масло - 40 г
  • сол
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното пилешко месо накъсайте на дребно, добавете топеното сирене към него и смесете хубаво. Почистете гъбите от пънчетата и ги ги измийте.

Във всяка гъбка сложете по малко масло и много малко сол, разпределете пилешкото с топено сирене, отгоре разпределете настъргания кашкавал.

В средата на плънката направете малка дупчица и забучете обратно пънчето на гъбката. Печете пълнените гъби за 15 мин. на 220 градуса.

Пълнените гъби с пиле и кашкавал са вкусни и лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: