Начин на приготвяне
Ако сте почитатели на кокосовите торти, задължително пробвайте тази идея!
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци в два отделни съда.
Жълтъците разбийте със захарта мусковадо, а белтъците с щипка сол, до меки връхчета.
Разтопете маслото и го оставете да се охлади, след което го прибавете към жълтъците на тънка струя бъркайки непрекъснато.
След това прибавете заквасената сметана и отново разбъркайте.
Смесете бялото и кокосовото брашно, какаото и бакпулвера и ги прибавете на части към сместа.
Накрая добавете разбитите на сняг белтъци и кокосовите стърготини, бъркайки с шпатула. Стърготините може да замените със същото количество нарязани ядки.
Разпределете сместа в две правоъгълни тавички, покрити с хартия за печене и сложете да се пекат в загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути, до суха клечка.
Тавичките, които ползвах, са с размери 17 на 27 см.
Готовите блатове за торта охладете върху решетка, а докато се охлаждат пригответе крема за сладкиша.
Разтопете кокосовата сметана на слаб котлон.
Ползвах сметана от консерва, като сложих равни количества от течната и от твърдата част.
Разтопете в съд на водна баня и шоколада.
Смесете двете смеси (кокосовата сметана и белия шоколад) и ги добавете към заквасената сметана. Разбъркайте и крема за вашия сладкиш е готов.
Охладените блатове намажете с крема като редувате блат и крем.
Приберете тортата в хладилник за поне 1 час и през това време си пригответе малиновото желе.
Накиснете желатина в 30 мл студена вода, за да набъбне.
Сложете в касерола малините и захарта и оставете да се варят 5-6 минути.
След това прецедете сместа през цедка, за да отделите семенцата и към горещия малинов сироп прибавете набъбналия желатин. Разбъркайте, за да се разтвори напълно и след това залейте охладения вече десерт.
Върнете в хладилник за още няколко часа.
Най-хубав тази торта с кокос и малини и е на следващия ден, но само ако може да изчакате.
Добър апетит и да ви е сладко!