Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимецов кекс с шоколадова глазура

Лимецов кекс с шоколадова глазура

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов кекс с шоколадова глазура
Снимка: Мария Божилова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Без капка съжаление споделяме тази вкусна рецепта, която ще провали поредната строга диета"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • лимецово брашно - 2 ч.ч. + за намазване на формата за кекс
  • кисело мляко - 1 ч.ч. козе
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • масло - 125 г + 50 г за шоколадовата глазура
  • олио - 50 мл. + за намазване на формата за кекс
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбъркват много добре с миксер на висока степен.

Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа.

Прибавя се содата и се разбърква много добре, след което се изсипва в купата с яйцата.

Разбърква се много добре.

Маслото 125 г се разтопява и се прибавя към сместа.

Разбърква се много добре.

Прибавя се брашното от лимец и олиото 50 мл и се разбърква до получаване на мехурчета в сместа.

Формата за кекс се намазва с олио и брашно.

Сместа се изсипва във формата за кекс.

Печем кекса се 50 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса, след което се изважда от формата и се оставя да се охлади.

Шоколадовият кувертюр се слага в касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се прясното мляко и маслото 50 гр.

Сместа се разтопява на ниска степен при продължително бъркане.

След като кексът от лимец се е охладил, се залива с шоколадовата глазура.

Оставя се да се охлади, след което се консумира.

Лимецов кекс с шоколадова глазура е неустоимо вкусен, който ще стане любим на феновете на шоколадови сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: