Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбъркват много добре с миксер на висока степен.
Киселото мляко се изсипва в отделна малка купа.
Прибавя се содата и се разбърква много добре, след което се изсипва в купата с яйцата.
Разбърква се много добре.
Маслото 125 г се разтопява и се прибавя към сместа.
Разбърква се много добре.
Прибавя се брашното от лимец и олиото 50 мл и се разбърква до получаване на мехурчета в сместа.
Формата за кекс се намазва с олио и брашно.
Сместа се изсипва във формата за кекс.
Печем кекса се 50 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса, след което се изважда от формата и се оставя да се охлади.
Шоколадовият кувертюр се слага в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се прясното мляко и маслото 50 гр.
Сместа се разтопява на ниска степен при продължително бъркане.
След като кексът от лимец се е охладил, се залива с шоколадовата глазура.
Оставя се да се охлади, след което се консумира.
Лимецов кекс с шоколадова глазура е неустоимо вкусен, който ще стане любим на феновете на шоколадови сладкиши.