Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле с ориз и царевица

Суфле с ориз и царевица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Суфле с ориз и царевица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевица - 250 г от консерва
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр. средни
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на ситно и заедно със счуканият чесън се запържват в загрятия зехтин.

Свалят се от котлона и се добавят отцедената царевица, предварително свареният ориз и разбитите яйца. Поръсва се със сол, черен пипер и накълцан магданоз и се разбърква.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина форма или тава и се запича на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: