Начин на приготвяне
Ползвах шарен боб, който накиснах в студена вода за 1 нощ.
След това смених водата и сложих да заври. След като вря 5 минути, отцедих водата и сложих боба в съда за готвене на мултикукъра, като добавих и предварително нарязаните зеленчуци (лук, морков и чушки). Налях и около литър вода.
Затворих и заключих капака на уреда и избрах функция готвене под налягане.
Настроих таймера на 40 минути.
След като мина това време, освободих налягането и отворих уреда.
В тиган загрях олиото и запържих гъбите за няколко минути - до готовност.
След това прибавих лъжица брашно, червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
Добавих и малко от водата на боба и след това прехвърлих боб чорбата в мултикукъра.
Прибавих джоджен, нарязани листа целина и малко сол.
Включих уреда на функция simmer (къкрене) и оставих боба с гъби да къкри още 10 минути.
Накрая поръсих с пресен магданоз и сервирах бобената чорба с гъби с лютива чушка и домашен хляб.