Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб чорба с гъби в мултикукър под налягане

Боб чорба с гъби в мултикукър под налягане

Боб чорба с гъби в мултикукър под налягане
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Накрая поръсих с пресен магданоз и сервирах бобената чорба с гъби с лютива чушка и домашен хляб. Животът е вкусен"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г шарен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • джоджен
  • целина - листа
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • гъби - 250 г микс горски
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ползвах шарен боб, който накиснах в студена вода за 1 нощ.

След това смених водата и сложих да заври. След като вря 5 минути, отцедих водата и сложих боба в съда за готвене на мултикукъра, като добавих и предварително нарязаните зеленчуци (лук, морков и чушки). Налях и около литър вода.

Затворих и заключих капака на уреда и избрах функция готвене под налягане.

Настроих таймера на 40 минути.

След като мина това време, освободих налягането и отворих уреда.

В тиган загрях олиото и запържих гъбите за няколко минути - до готовност.

След това прибавих лъжица брашно, червен пипер, сол и черен пипер на вкус.

Добавих и малко от водата на боба и след това прехвърлих боб чорбата в мултикукъра.

Прибавих джоджен, нарязани листа целина и малко сол.

Включих уреда на функция simmer (къкрене) и оставих боба с гъби да къкри още 10 минути.

Накрая поръсих с пресен магданоз и сервирах бобената чорба с гъби с лютива чушка и домашен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: