Начин на приготвяне
Задуших тиквата на уред за готвене на пара, но можете и да я сварите. Сварената ще поеме малко повече вода и имайте предвид това, за да добавите повече чиа или брашно, до получаване на желаната гъстота.
През това време направих блата, като смелих в блендер оризовките. Добавих останалите продукти. Количеството на водата е до получаване на мокри трохи за много гъсто тесто. Така че не прекалявайте с нея. Просто да даде влажност на тестото.
В тава разстелете сместа и притиснете с лъжица, заравнете хубаво блата и оставете в хладилник.
След като тиквата е готова, още топла пюрирайте и добавете останалите съставки.
Изсипете върху блата, заравнете и украсете по желание. В случая аз поръсих с кокосови стърготини и стафиди и още малко сладост на какаовата торта.
Оставих в хладилник за една нощ.
Вкусът на блата наподобява вафла. Тортата има интересен вкус.