Агнешки ребърца в доматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Агнешки ребърца в доматен сос1 / 2
17/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 2 ч.л.
  • ребърца - 12 бр., агнешки
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • люти чушки - 1 бр. зелена, ситно нарязана
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 2 ч.л. винен
  • домати - 2 - 3 бр., обелени и нарязани
  • чушки - 1 бр. зелена, ситно нарязана
  • риган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в дълбок тиган и сложете ребърцата да се позапържат леко от двете страни, докато придобият кафява коричка.

След това ги извадете. В тигана прибавете лука и го пържете около 6-8 минути, като не спирате да бъркате, за да не загори. След това добавете чесъна и лютата чушка и пържете още няколко минути.

Смесете захарта с оцета, след това при тях прибавете доматите и чушките. Сложете сместа да се вари на слаб огън. Покрийте тенджерата и разбърквайте често. Гответе в продължение на 30 минути или докато сосът се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер.

Върнете ребърцата при соса. Гответе още 15 минути, докато месото омекне.

Преместете ребърцата в чиниите за сервиране. Залейте със сола и поръсете с ригана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: