Шоколадова лята торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шоколадова лята торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 опаковка Еверест какаови
  • масло - 1 малко пакетче
  • мед - 1 с.л.
  • шоколад - 100 г млечен + 100 г натурален
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • сметана - 200 мл течна
  • за украса
  • орехи - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите ги натрошете ситно и ги смесете с разбитото с меда краве масло. Разбъркайте до хомогенност.

В тортена форма с подвижни стени изсипете сместа и изравнете повърхността. След това, за да се стегне блатът, сложете формата в хладилника.

На водна баня разтопете начупените на парченца шоколади. Смесете ги с рома, ваниловата есенция и с пудрата захар, като преди това ги отстраните от огъня. Бъркайте, докато се хомогенизира сместа.

Сметаната я разбийте и леко я добавете в шоколадовата смес лъжица по лъжица.

Разбъркайте до гладка маса отново и излейте върху блата. Сложете тортата в хладилника за няколко часа, като преди това изравните повърхността ѝ.

Готовата шоколадова торта поръсете с ореховите ядки и докато стане време за поднасяне, я съхранявайте в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: