Начин на приготвяне
Бисквитите ги натрошете ситно и ги смесете с разбитото с меда краве масло. Разбъркайте до хомогенност.
В тортена форма с подвижни стени изсипете сместа и изравнете повърхността. След това, за да се стегне блатът, сложете формата в хладилника.
На водна баня разтопете начупените на парченца шоколади. Смесете ги с рома, ваниловата есенция и с пудрата захар, като преди това ги отстраните от огъня. Бъркайте, докато се хомогенизира сместа.
Сметаната я разбийте и леко я добавете в шоколадовата смес лъжица по лъжица.
Разбъркайте до гладка маса отново и излейте върху блата. Сложете тортата в хладилника за няколко часа, като преди това изравните повърхността ѝ.
Готовата шоколадова торта поръсете с ореховите ядки и докато стане време за поднасяне, я съхранявайте в хладилника.