Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Лесни безглутенови соленки

Лесни безглутенови соленки

Лесни безглутенови соленки
Снимка: Росица Петрова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
10
"От това количество направих 10 броя вкусни, засищащи и диетични соленки, които може да похапвате по всяко време."

Необходими Продукти

  • белтъци - 2 бр.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • моцарела - 50 г твърда, настъргана
  • оризово брашно - 120 г
  • овесени ядки - 4 с.л. без глутен
  • риган - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • семена - 3 с.л. микс
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесни соленки, които разбърках с вилица буквално за 10 минути.

Разбийте белтъците със солта.

Прибавете киселото мляко и зехтина и отново разбъркайте.

След това добавете останалите продукти в последователност, описана по-горе, като разбърквате след всяка добавена съставка.

Накрая прибавете семената и бакпулвера, разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C с вентилатор.

Покрийте тава с хартия за печене и оформете соленките с помощта на две лъжици. Може да ползвате и лъжица за сладолед.

Сложете бързите соленки да се пекат в загрятата вече фурна за 16-18 минути, до златист загар.

От това количество направих 10 броя вкусни, засищащи и диетични соленки, които може да похапвате по всяко време.

Бон Апети с моите лесни безглутенови соленки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: