Начин на приготвяне
Изключително лесни соленки, които разбърках с вилица буквално за 10 минути.
Разбийте белтъците със солта.
Прибавете киселото мляко и зехтина и отново разбъркайте.
След това добавете останалите продукти в последователност, описана по-горе, като разбърквате след всяка добавена съставка.
Накрая прибавете семената и бакпулвера, разбъркайте и оставете сместа да престои 10 минути, а през това време загрейте фурната на 180 °C с вентилатор.
Покрийте тава с хартия за печене и оформете соленките с помощта на две лъжици. Може да ползвате и лъжица за сладолед.
Сложете бързите соленки да се пекат в загрятата вече фурна за 16-18 минути, до златист загар.
От това количество направих 10 броя вкусни, засищащи и диетични соленки, които може да похапвате по всяко време.
Бон Апети с моите лесни безглутенови соленки!