Начин на приготвяне
Обелете моркова, нарежете го на парченца и сложете в блендер заедно с щипка сол, щипка ванилова захар и 40-50 мл от млякото. Смелете на високи обороти до образуване на кашичка.
Чукнете вътре двете яйца, сипете останалото мляко, бакпулвера и ароматизирайте с малко канела по желание.
Царевичното брашно има по- специфичен и остър вкус, в никакъв случай неприятен, но е хубаво да се замаскира малко с канелата и ванилията.
Разбийте до гладка и хомогенна смес. Оставете тестото за палачинки да престои 10 минутки. Ако след това ви се стори гъста, сипете допълнително малко мляко или водичка.
Печете морковените палачинки от двете страни в намазнена тиган с незалепващо покритие. Аз ги правя по-малки - тип американски палачинки, получават се 11-12 на брой. Пухкави, меки и вкусни американски палачинки! За повече - удвоете продуктите.
Сервирайте с домашно сладко по избор.