Начин на приготвяне
Загрейте 650 мл от ореховото мляко в касеролка заедно със захарта. Аз слагам половината от захарта кафява, другата нормална.
В останалото ядково мляко разбийте какаото, нишестето и брашното (не трябва да има бучки) и сипете към готово да кипне мляко на котлона.
Намалете огъня и бъркайте интензивно с телена бъркалка до сгъстяване на кремчето. Това отнема поне 10-12 минути.
Пудингът няма да изглежда много гъст, трябва да пада на тънки струйки от повдигната бъркалка - ще се сгъсти и стегне чай като изстине.
Разпределете в подходящи формички или чашки и оставете да престои два часа, после може да приберете в хладилник.
Поднесете какаовия веган пудинг с парченца орехи или пресни плодове.
Да ви е сладко с моя лек какаов пудинг!