Пастички Добуш

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Пастички Добуш
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Малки и сладки пастички Добуш с ретро вкус и много парти настроение"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 пъти по 75 г
  • брашно - 150 г
  • ванилия - 1/2 ч.л. ванилова паста или есенция
  • За масления крем
  • краве масло - 220 г меко
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 100 г
  • натурален шоколад - 60 г
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 85 г
  • олио - 20 мл( във видеото 40 мл е грешка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците на петте яйца.

Към жълтъците добавяме 75 г захар и разбиваме с миксер. С другите 75 г захар, разбиваме белтъците и след това ги смесваме с жълтъците.

Към яйчената смес прибавяме брашното и накрая ванилова есенция. Бъркаме внимателно до получаването на еднородна смес.

Прехвърляме в тавичка с хартия за печене и печем тортения блат в предварително загрята вурна на 190 °C за 20 мин.

В малък съд загряваме млякото и прибавяме захарта.

Леко разбиваме маслото в купичка. Сега разтапяме шоколада на водна баня и след това го добавяме към мекото масло.

На няколко етапа добавяме топлото мляко. Разтапяме си нови 85 г шоколад и ги смесваме с олиото.

Блата разделяме на две, а после всяка част режем, така че да получим два блата и на края да станат общо 4.

Редуваме блат, крем, блат и Добуш крем.

Завършваме с крем и накрая с глазурата за Добуш.

Да ви е сладко с пастички Добуш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: