Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода.
След като се охладят, ги обезкостете, а бульона си запазете за вкусната яхния.
В тенджера загрейте олиото и добавете нарязаният на едро праз лук.
Захлупете с капак и задушавайте около 5-6 минути.
В купа сложете доматеното пюре и налейте към него 100 мл вода.
Разбъркайте добре и го прибавете към задушаващия се праз.
Добавете доматите от консерва и брашното.
Налейте малко бяло вино и поръсете с подправките яхнията с праз.
Разбъркайте добре и добавете късчетата пилешко месо.
Налейте пилешкия бульон, ако е необходимо, добавете сол.
Гответе яхнията с пиле под капак на бавен огън, около 30 минути.
Така приготвена, тази яхния с праз и пилешко е готова и никой няма да може да и устои.
Коментари