Начин на приготвяне
Корите за лазанята се полусваряват в подсолена вода, отцеждат се. Фурната се загрява до 190 градуса.
Целината се нарязва на кубчета и се бланшира. Пилешкото месо се нарязва на кубчета. В сгорещеното олио се запържват лукът и чесънът 5 мин. до омекване.
Прибавят се доматите, майораната, целината, пиперката, пилешкото месо, подправя се със сол и черен пипер и се оставя на огъня 5 мин.
Приготвя се сосът. От млякото се отделят няколко лъжици. В останалото се варят на слаб огън зеленчуците с дафиновия лист 15 мин.
Изважда се дафиновият лист, а зеленчуците се пасират заедно с млякото. Сосът се връща на огъня и се кипва.
Брашното се размива в отделеното мляко. Прибавя се с бъркане към горещата млечна смес, слага се маргаринът и сосът се подправя със сол и черен пипер. Връща се на огъня за няколко минути.
Пилешката смес, сосът и лазанята се нареждат на слоеве в подходящ огнеупорен съд, като се започне с пилешка смес и се завърши със сос.
Поръсва се със сирене и се пече 30-35 минути. Поръсва се с малко червен пипер и леко се охлажда преди сервиране, за да се стегне.
Апетитната лазаня с пилешко е готова.
Ако рецептата ти харесв, опитай и нашата лазаня Болонезе или лазанята със Бешамел.
Коментари