Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Апетитна лазаня с пилешко

Апетитна лазаня с пилешко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Апетитна лазаня с пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Толкова сочна и апетитна, че просто не можем да й устоим"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 150 г
  • царевично олио - 1 с.л.
  • лук - 1 голяма глава ситно нарязан кромид
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • домати - 400 г
  • майорана - 1 с.л. нарязана на ситно или риган
  • целина - 4 стръка
  • чушки - 6 с.л. ситно нарязана зелена пиперка
  • пилешко месо - 170 г сварено
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан - 30 г настърган
  • За соса
  • лук - 1 малка глава ситно нарязан кромид
  • моркови - 1 малък ситно нарязан
  • дафинов лист - ½
  • прясно мляко - 450 мл обезмаслено
  • брашно - 3 с.л.
  • маргарин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за лазанята се полусваряват в подсолена вода, отцеждат се. Фурната се загрява до 190 градуса.

Целината се нарязва на кубчета и се бланшира. Пилешкото месо се нарязва на кубчета. В сгорещеното олио се запържват лукът и чесънът 5 мин. до омекване.

Прибавят се доматите, майораната, целината, пиперката, пилешкото месо, подправя се със сол и черен пипер и се оставя на огъня 5 мин.

Приготвя се сосът. От млякото се отделят няколко лъжици. В останалото се варят на слаб огън зеленчуците с дафиновия лист 15 мин.

Изважда се дафиновият лист, а зеленчуците се пасират заедно с млякото. Сосът се връща на огъня и се кипва.

Брашното се размива в отделеното мляко. Прибавя се с бъркане към горещата млечна смес, слага се маргаринът и сосът се подправя със сол и черен пипер. Връща се на огъня за няколко минути.

Пилешката смес, сосът и лазанята се нареждат на слоеве в подходящ огнеупорен съд, като се започне с пилешка смес и се завърши със сос.

Поръсва се със сирене и се пече 30-35 минути. Поръсва се с малко червен пипер и леко се охлажда преди сервиране, за да се стегне.

Апетитната лазаня с пилешко е готова.

Ако рецептата ти харесв, опитай и нашата лазаня Болонезе или лазанята със Бешамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обожавам лазаня,а с тази богата плънка стана превъзходно
25.01.2016 19:50