Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква със захар и канела

Печена тиква със захар и канела

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
84733453
Печена тиква със захар и канела
Снимка: Niki Zhelyazkova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Превъзходна и лесна за приготвяне печена тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • захар - 2 с.л. върху всяко парче тиква
  • вода - 150 мл
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсих със захар всяко парче тиква.

Около 150 мл вода налях в тавата (може и без вода, тиквата и тя си пусна ).

Пекох на най- силна степен на фурната около един час.

Извадих я и я поръсих още малко захар + канела на всяко парче. Допекох до карамелизиране на захарта.

От отделилия се сок в тавата може да се сервира печената тиква, като се полее.

Печената тиква със захар и канела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: