Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Веган бадемови сладки с лимон

Веган бадемови сладки с лимон

Веган бадемови сладки с лимон
Снимка: Йорданка Караджова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Страхотни веган сладки със свеж лимонов аромат"

Необходими Продукти

  • бадеми - 120 г (смлени)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 чаена чаша
  • ванилия - 1 брой
  • захар - 1 чаена чаша
  • кокосово масло - 90 г
  • лимонов сок - прясно изцеден (около 1/4 ч.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовото масло не трябва да е разтопено, а само меко. Разбиваме го заедно със захарта, може с тел за по-опитните, може и с миксер за около 5 минути.

Бадемите трябва да не са смлени на много ситно, но не и на много едро.

Брашното се пресява с бакпулвера, добавяме смлените бадеми и ванилията, разбъркват се много добре.

Сухата смес добавяме към кокосовото масло и захарта, добавяме и лимоновия сок. Меси се до получаване на еднородна смес. Тъй като сместа се получава доста гъста, по-добре месете с дървена лъжица или направо на ръка.

Така полученото тесто слагаме в хладилника за 1-2 часа да стегне добре.

След като тестото стегне, поставяме хартия за печене на подходяща тава. Пускаме фурната да се загрее предварително на 180 градуса.

С помощта на чаена лъжица и ръцете си оформяме топчета, еднакви по размер. Не се притеснявайте, че сместа е твърда, в процеса на овалване с ръцете от телесната температура кокосовото масло се отпуска и се оформя чудесно.

Нареждайте топчетата на известно разстояние едно от друго, защото по време на печене, те ще увеличават обема си настрани.

Слагаме тавата в предварително загрятата фурна и печем за около 13-15 минути докато крайчетата на сладките не станат златисти.

Веган бадемовите сладки с лимон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: