Начин на приготвяне
Кокосовото масло не трябва да е разтопено, а само меко. Разбиваме го заедно със захарта, може с тел за по-опитните, може и с миксер за около 5 минути.
Бадемите трябва да не са смлени на много ситно, но не и на много едро.
Брашното се пресява с бакпулвера, добавяме смлените бадеми и ванилията, разбъркват се много добре.
Сухата смес добавяме към кокосовото масло и захарта, добавяме и лимоновия сок. Меси се до получаване на еднородна смес. Тъй като сместа се получава доста гъста, по-добре месете с дървена лъжица или направо на ръка.
Така полученото тесто слагаме в хладилника за 1-2 часа да стегне добре.
След като тестото стегне, поставяме хартия за печене на подходяща тава. Пускаме фурната да се загрее предварително на 180 градуса.
С помощта на чаена лъжица и ръцете си оформяме топчета, еднакви по размер. Не се притеснявайте, че сместа е твърда, в процеса на овалване с ръцете от телесната температура кокосовото масло се отпуска и се оформя чудесно.
Нареждайте топчетата на известно разстояние едно от друго, защото по време на печене, те ще увеличават обема си настрани.
Слагаме тавата в предварително загрятата фурна и печем за около 13-15 минути докато крайчетата на сладките не станат златисти.
Веган бадемовите сладки с лимон са готови.