Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лимецов сладкиш с кайсиево сладко

Лимецов сладкиш с кайсиево сладко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецов сладкиш с кайсиево сладко4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Парченце домашен сладкиш с ароматно сладко - кой би отказал?"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 2 ч.ч. + 3 щипки за поръсване на тавата
  • кафява захар - 1 ч.ч. влажна
  • кафява захар - 1 ч.ч. за белтъците (кристална)
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 250 г + 1 с.л. за намазване на тавата
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сладко от кайсии - 300 г (домашно)
  • орехи - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците се слагат в купа, в която ще се разбърква сместа. Прибавя се влажната кафява захар и се разбъркват с миксер много добре. Прибавя се маслото при продължително разбъркване.

Прясното мляко се разбърква с бакпулвера в отделна купа, след което се прибавя към сместа. Разбърква се много добре и накрая се прибавя лимецовото брашно с бакпулвера.

Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенност.

Тавата, в която ще се пече, се поръсва с брашно и се намазва с масло. Сместа се изсипва в тавата.

Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Белтъците се разбиват с кафявата кристална захар на сняг.

Ореховите ядки се натрошават на дребно.

След като блатът се изпече, се изважда от фурната.

Намазва се с домашното сладко от кайсии.

Отгоре се слагат разбитите на пяна белтъци. Поръсва се с натрошени орехови ядки.

Сладкишът се пече за 10 минути на 160 градуса до зачервяване.

Лимецовият сладкиш с кайсиево сладко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: