Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се изсипва в отделна купа, в която се прибавя бакпулверът и лимоновата захар, след което се разбърква много добре.
Яйцата се разбиват на пяна.
Постепенно се прибавя кафявата захар при продължително бъркане с миксер. След това се прибавя прясното мляко и брашното.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес, която трябва да е рядка.
Тавата с незалепващо покритие се намазва с 1 с.л. масло.
Сините сливи се измиват, почистват от костилките и се нарязват на едро.
Половината от сините сливи се прибавят към сместа, след което се разбърква много добре.
Сместа се изсипва в тавата. Отгоре се нареждат останалите сини сливи.
След това се нарежда маслото, нарязано на парченца, и се поръсва с 2 с.л. кафява захар.
Пече се в предварително загрята фурна 55 мин. на 175 градуса.
Плодовият сладкиш се сервира поръсен с пудра захар.
Лимецовият сладкиш със сини сливи е готов.