Ананасова запеканка с извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
26/05/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделя се един жълтък. Останалите яйца и единият белтък се смесват със захарта. Стафидите се накисват в топла вода за половин час.

Оставят се да се изцедят през гевгир. Изварата се смесва с гриса, кората от лимона, ванилията и стафидите. Добавят се яйцата със захарта и всичко се разбърква.

На дъното на кръгла тавичка, намазана с масло и поръсена с галета, се нареждат кръгчета или кубчета ананас и се напръскват с лимонов сок. Отгоре се изсипва изварената смес.

Жълтъкът се разбива и с него се намазва запеканката. Пече се на 180 градуса 40 минути. Сервира се както топла, така и студена.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар