Замразен пъпеш с шампанско

Марина НордМарина НордНовак1219
04/06/2014
"А има моменти, които си струва да бъдат отбелязани с нещо по-специално, за всички тях е този десерт със замразен пъпеш с шампанско "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо682
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и медът се смесват със 100 милилитра вода и се загряват до разтварянето на захарта. Оставят се да се охладят. Пъпешът се разрязва на две, отстраняват се семките.

С лъжица се изваждат 20 топчета, които се слагат в хладилника. Останалата част от пъпеша се пасира. Пюрето от пъпеш се добавя към захарния сироп, добавя се шампанско и всичко се замразява във фризера 2 часа.

На всеки половин час сместа се разбърква. Сервира се, като в стъклени купички се слага замразено пюре, покрива се с топки пъпеш и отгоре се слага още пюре. Украсява се с мента.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар