Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Замразен пъпеш с шампанско

Замразен пъпеш с шампанско

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Замразен пъпеш с шампанско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"А има моменти, които си струва да бъдат отбелязани с нещо по-специално, за всички тях е този десерт със замразен пъпеш с шампанско"

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1 бр.
  • шампанско - 100 мл
  • захар - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • мента - 6 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и медът се смесват със 100 милилитра вода и се загряват до разтварянето на захарта. Оставят се да се охладят. Пъпешът се разрязва на две, отстраняват се семките.

С лъжица се изваждат 20 топчета, които се слагат в хладилника. Останалата част от пъпеша се пасира. Пюрето от пъпеш се добавя към захарния сироп, добавя се шампанско и всичко се замразява във фризера 2 часа.

На всеки половин час сместа се разбърква. Сервира се, като в стъклени купички се слага замразено пюре, покрива се с топки пъпеш и отгоре се слага още пюре. Украсява се с мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: