Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа с тиква и ябълки

Кремсупа с тиква и ябълки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кремсупа с тиква и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • тиква - 6 ч.ч. нарязана на кубчета
  • ябълки - 1 бр. голяма, обелена и нарязана на кубчета
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • бекон - 8 резена нарязан на тънки ивички
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки или зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера запържете бекона като разбърквате докато стане златист и хрупкав. Извадете и поставете върху кухненска хартия да се отцеди.

Добавете тиквата в тенджерата с мазнината от бекона и гответе като разбърквате докато започне да покафенява. Добавете ябълката, сол и черен пипер на вкус и гответе още 2-3 минути. Добавете бульона и оставете да заври и след това намалете огъня. Гответе докато тиквата и ябълката са напълно сварени.

Свалете от огъня и оставете съвсем леко да се охлади. Добавете половината от бекона и магданоза и пасирайте. Подправете на вкус със сол и черен пипер (ако е необходимо).

Леко подгрейте супата отново(без да завира) и поднесете с останалата част от бекона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: