Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от гъби и орехи

Пастет от гъби и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от гъби и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Пастет от гъби и орехи за директн консумация, който изчезва за минута барабар с брускетките"

Необходими Продукти

  • гъби - 120 г пресни печурки
  • крема сирене - 80 г
  • чесън - 2 скилидки
  • орехи - 50 г
  • майонеза - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • копър - 2 щипки, сушен
  • сол - на вкус
  • сок от лимон - 1 до 2 ч.л.
  • чери домати - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с почистване на гъбите, като отстраните пънчетата и обелите шапките. Не трябва да миете гъбите, защото се напояват с вода.

Сложете ги в блендер заедно със чесъна и орехите и хубаво смелете на парченца.

Добавете крема сиренето, майонезата, солта, черния пипер, лимоновия сок и щипка сушен копър.

Отново пасирайте зеленчуковия пастет до получаване на гладък гъбен пастет. Доовкусете си го с още аромати по ваш вкус ако желаете.

Поднесете в малки купички гъбената разядка, като поръсите с още сушен копър и гарнирате с нарязани чери домати и препечени филийки.

Забележка: Този пастет от гъби и орехи е подходящ само за директна консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: