Начин на приготвяне
Предварително загрявате фурната на 160 градуса.
Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате оставете да ври покрито, докато сместа стане златисто кафява. Излейте сместа във форма за кекс и формата поставете в съд за печене.
В друг съд смесвате млякото, сметаната и подправките заедно с пръчките канела и оставяте да заври. След това ги махате от огъня и оставяте за 15 минути покрито. Изливате сместа в кана.
Разбийте яйцата, жълтъците, допълнителното количество захар и ванилията. Постепенно смесете млякото с яйцата и с тях залейте карамела във формата. В тавичката сложете вода, за да се пече на водна баня сладкиша.
Печете около 45 минути, докато се втвърди. Извадете формата от тавата и охладете. Покрийте съда и оставете в хладилник за 24 часа.
Шреди да сервирате обърнете питата върху поднос.