Начин на приготвяне
Стерилизирайте парче муселин, като го потопите във вряща вода, изцедете го и го сложете в голям съд. В средата разбъркайте йогурта и солта и завържете ъглите на плата стегнато с помощта на конец. Оставете вързопчето да виси върху купа и да се изцежда няколко дни, докато спре да капе.
Измийте добре и подсушете два буркана. Стерилизирайте ги, като за целта ги сложите в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15 минути.
Разбъркайте сухите чушки с подправките. С помощта на чаена лъжичка загребвайте от сиренето и оформяйте топченца с ръце. Подреждайте ги в бурканче и посипвайте всеки пласт с подправките.
Накрай залейте сиренето със зехтин, докато са покрити и разбъркайте с дръжката на дървена лъжица, като целта е да смесите продуктите, но да не развалите топченцата. Оставете ги в хладилник за 3 седмици.
Може да поднесете сиренето върху леко препечени хлебчета.