Начин на приготвяне
В съд първо си приготвяме сместа за пълнене на турските банички.
Натрошаваме си сиренето в купата
Магданоза си почистваме, измиваме и нарязваме на ситно.
Поставяме го в съда със сиренето и ги разбъркваме добре.
Ако сте си купили турски кори обли, тогава си ги нарязваме равни триъгълници, тъй като за бюреците трябва да са в тази форма.
Всеки триъгълник намазваме с вода.
Намазваме ги, защото омекват и при навиване се залепват.
Слагаме на всеки триъгълник по една лъжица от плънката, като оставяме ъглите без плънка, за да сгънем от двата края към средата.
Така започваме да навиваме на стегнато руло.
Така си приготвяме банички от всичките листове от корите.
Олиото си загряваме добре и преди да започнем пърженето, намаляваме котлона.
Пържим между 2 и 3 минути баничките бюрек цигара.
Обръщаме и изваждаме баничките на тиган с щипки, за да запазя целостта им.