Гроздова чурчхела

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Гроздова чурчхела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Ако не сте опитвали Гроздова чурчхела, даваме рецепта"

Необходими Продукти

  • сок от грозде - 200 мл от бяло
  • сок от грозде - 200 мл от червено
  • орехи - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата гроздови сока се смесват и се варят 30 минути на слаб огън. Свалят се от огъня и се оставят да престоят 2 часа. След това отново се загряват на слаб огън и се добавя брашното, като постоянно се разбърква, за да не остават бучки.

Трябва да се получи средно гъст сироп. Ореховите ядки се нанизват на конец и се пускат в сока. Вадят се и се държат над хартия, за да се отцедят.

След това се пускат и се вадят още десетина пъти, докато се покрият с плътен слой. Оставят се да се отцедят, като се закачат над хартия и се оставят да изстинат. Могат да се съхраняват до 3 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: