Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Джобчета с плънка от леблебия

Джобчета с плънка от леблебия

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Джобчета с плънка от леблебия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • сол - ½ ч.л.
  • яйца - 1 бр. + още 1 жълтък
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • леблебия - 400 г от консерва
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • За йогурта
  • йогурт - 6 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • За соса
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • мента - 2 ч.л. суха
  • домати - 400 г от консерва
  • бульон - 600 мл пилешки/зеленчуков
  • магданоз - по 1 връзка и кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тестото пресейте брашното с малко сол в голяма купа и направете кладенче в центъра. В него излейте яйцето разбито с още един жълтък, сол и пипер, както и 50 мл. вода. С ръце разбъркайте брашното и направете тесто.

Месете тестото в продължение на 10 минути, после покрийте съда с кърпа и го оставете да втасва за 1 час.

През това време пригответе плънката и йогурта. Смачкайте леблебията с помощта на вилица и добавете червения пипер, кимиона, сол и пипер и разбийте добре. В друга купа разбъркайте йогурта с чесън и подправете.

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Разточете тестото възможно най-тънко върху набрашнена повърхност. С помощта на остър нож го нарежете на квадратчета (2.5см). По средата на всяко квадратче сложете малко от плънката с леблебия и затворете ъглите, за да се получи джобче.

Готовите джобчета подредете върху намазнена тавичка и ги запечете, без да покривате, за 15-20 минути, докато станат златисто-кафяви.

Сложете бульона да заври и след това залейте с него готовите вече джобчета. След това върнете съда във фурната за още 15-20 минути, докато бульонът се абсорбира.

През това време претоплете доматения сос. После преместете готовите джобчета в чинии и ги залейте с йогурт. Върху него сложете от горещия доматен сос и поръсете с подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: