Начин на приготвяне
Каймата се омесва със нарязан ситно лук, черен пипер, кимион, лютеница или доматено пюре и се оставят настрани. Патладжанът се почиства и нарязва на дебели кръгчета.
Всяко кръгче патладжан се срязва още веднъж през средата на две, за да се получи джобче.
Едната страна се намазва с малка част от каймата, отгоре се поставя тънко парче плочка кашкавал и леко се притискат двете страни, за да се затвори. Така се оформят всички джобчета.
После се овалват в брашно, топим в разбити яйца и пържим в загрято олио от двете страни до златисто. Може да направите като мен - джобчетата да се наредят в тава върху канапе от запържен лук, моркови и домати, овкусени със сол, черен пипер, скилидки чесън, магданоз.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути или докато ястието остане на мазнина. Вкусно е !